Miljö- och kvalitetsingenjör till Carbomax

Den 20 oktober 2021

Carbomax satsar stort på sitt hållbarhetsarbete och söker dig som vill vara med att forma en ny roll i ett företag med korta beslutsvägar och som vill vara en del i vår utveckling för att möta de svenska stålverkens omställning till fossilfri stålproduktion.

Du erbjuds
Att jobba i ett lönsamt bolag med mycket hjärta där dina kunskaper och erfarenheter kommer att värdesättas högt.

Ansvarsområden
I rollen som miljö- och kvalitetsingenjör jobbar du bland annat med att:

  • Driva utvecklingen och kontrollera efterlevnaden av verksamhetssystemet.
  • Ansvara för att koordinera kund- och tredjepartsrevisioner samt utföra leverantörsrevisioner vid behov.
  • Säkerställa efterlevnad av Carbomax miljötillstånd.
  • Ansvara för uppfyllande av vårt miljökontrollprogram.
  • Samordna miljö- och arbetsmiljömätningar med externa parter gällande damm, emissioner, buller mm.
  • Administrativt stötta vid riskbedömningar.
  • Föreslå förbättringar inom området Miljö- och kvalitetsledning till ledningen.

Du kommer arbeta självständigt i denna roll i nära samarbete med hela företaget.
Du rapporterar till vår teknikchef.
Tjänstgöringsort: Västerås.

Kvalifikationer
För att lyckas i rollen ser vi att du har god kunskap om kvalitets- och miljöledningssystem och dess standarder samt har jobbat med dessa frågor i några år. Utbildning/kompetens inom kemi och/eller miljö är mycket önskvärt och tidigare erfarenheter av exempelvis LCA är meriterande. Det ingår mycket kontakter med nationella och internationella kunder och leverantörer, vilket ställer krav på god förmåga att kommunicera på både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga egenskaper
Din personlighet är jätteviktig för oss. Vi söker dig som har en stark vilja att bidra till en bättre miljö och har en positiv livsinställning, nyfiken att lära nytt och är utvecklings- och målinriktad. Du är ambitiös och engagerad, van att jobba självständigt och som trivs att ha många kontaktytor såväl internt som externt samt trivs att forma en ny roll i ett företag med korta beslutsvägar. Ordning och reda är självklara ledord för ett lyckat resultat.

Om Carbomax
Carbomax AB levererar kolprodukter, ferrolegeringar och metaller till stålverk och gjuterier i norra Europa. Vi torkar, krossar, siktar, tillverkar och paketerar materialen i vår anläggning. Vi hjälper även kunderna att återvinna restprodukter från branschen för att begränsa miljöpåverkan och behovet av jungfruliga råvaror. Carbomax AB står för flexibilitet, personlig kundservice, hög leveranssäkerhet och konkurrenskraftiga priser. Vi omsätter ca MSEK 1200 per år. Carbomax har idag 30 anställda. Läs mer på www.carbomax.se

I alla N&L’s rekryteringsprocesser blir du testad, både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av tester genomför vi en objektiv rekryteringsprocess.

Låter detta intressant för dig? Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se, urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Anders hos Norén & Lindholm på 021-81 18 88.

Varmt välkommen att söka tjänsten!